Kavurmalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su bardağım 250 ml
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- 1.5 yemek kaşığı su
Kenarı için
- Yumurta sarısı
- Yeterli kadar kavurma veya sucuk veya peynir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kavurmalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unumuzu kabımıza alalım ortasını açalım ılık suyu ilave edelim geri kalan malzemeleri ilave edelim 5 dk bekleyelim.
- Sonra yoğuralım hamurumuzun üzerini örtelim.
- Kabarınca 2 ye bölelim 2 beze yapalım yeniden üzerini kapatalım.
- Biraz kabarınca tezgaha alalım ince olacak şekilde açalım.
- Kenarların biraz içe doğru katlayım parmak uçlarımızla bastıralım.
- 1. 5 yemek kaşığı suyu ortasına sürelim.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları hafif kızarana kadar pişirelim.
- Sonra fırından alalım kavurmayı yayalım.
- Tereyağını koyalım yeniden fırına verelim.
- Pidemizin kenarları kızarana kadar pişirelim.
Deniyecek olanlara afiyet olsun ben diğerlerini peynirli yaptım ve yumurta beyazıyla kalan sarısını piştikden sonra üzerine döküp az daha fırında tutum çok güzel oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder