13 Temmuz 2023 Perşembe

Kavurmalı Pide Tarifi

 

Kavurmalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su bardağım 250 ml
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1.5 yemek kaşığı su

Kenarı için

  • Yumurta sarısı
  • Yeterli kadar kavurma veya sucuk veya peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Kavurmalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unumuzu kabımıza alalım ortasını açalım ılık suyu ilave edelim geri kalan malzemeleri ilave edelim 5 dk bekleyelim.
  • Sonra yoğuralım hamurumuzun üzerini örtelim.
  • Kabarınca 2 ye bölelim 2 beze yapalım yeniden üzerini kapatalım.
  • Biraz kabarınca tezgaha alalım ince olacak şekilde açalım.
  • Kenarların biraz içe doğru katlayım parmak uçlarımızla bastıralım.
  • 1. 5 yemek kaşığı suyu ortasına sürelim.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Sonra fırından alalım kavurmayı yayalım.
  • Tereyağını koyalım yeniden fırına verelim.
  • Pidemizin kenarları kızarana kadar pişirelim.
  • Deniyecek olanlara afiyet olsun ben diğerlerini peynirli yaptım ve yumurta beyazıyla kalan sarısını piştikden sonra üzerine döküp az daha fırında tutum çok güzel oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder