Kebapçı Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Kebapçı Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan mezesi için öncelikle kabuklarını soyduğumuz soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
- Kırmızı kapya ve yeşil biberin de içini temizleyelim ve küçük küçük doğrayalım.
- Maydanozu da güzelce yıkayalım ve ince ince kıyalım.
- Daha sonra uygun bir karıştırma kabına doğradığımız soğanları, kırmızı ve yeşil biberi, maydanozu, salçayı, zeytinyağını, nar ekşisini, sumağı ve tuzu alarak elimizle güzelce karıştıralım.
- Hazır olan soğan mezemizi uygun bir salata tabağına ya da kaseye aktaralım ve servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder