Muhallebili Fıstıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket bakkavalık yufka
Ara katlar için;
- 100 gram tereyağ
- 50 gram çiçek yağı
Bulamak için;
- 250 gram antep fıstık
Üzeri için;
- Bal
Muhallebi için;
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 700 ml süt
- 1 çay bardağı şeker
- 4 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 200 ml sıvı krema
Muhallebili Fıstıklı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebinin tüm malzemesi krema hariç tencereye alınır. Orta ateşte hiç durmadan karıştırılıp pişirilir. Altı kapatılır vanilya eklenir karıştırılır.
- Üzeri streç film ile kapatılır soğutulur. Ben geceden yaptım sabah kullandım. Muhallebiye krema eklenir ve mixser ile pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
- Tereyağ eritilip üzerindeki köpük alınıp çiçek yağ eklenir. Yufkalar teker teker yağlanıp üst üste dizilir. 20 eşit kareye bölünür. Kareler ikiye katlanır tepsiye dizilir. 180 derecede 15 dakika pişirilir.
- Kremadan sıkma torbasına doldurulup baklavaların içlerine sıkılır.
- Fıstıklar bıçak ile fazla küçük olmayacak şekilde doğranır. Baklavalar fıstıklara batırılır, üzerine bal gezdirilir ve servise alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder