1 Temmuz 2023 Cumartesi

Muhallebili Fıstıklı Baklava Tarifi

 

Muhallebili Fıstıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket bakkavalık yufka

Ara katlar için;

  • 100 gram tereyağ
  • 50 gram çiçek yağı

Bulamak için;

  • 250 gram antep fıstık

Üzeri için;

  • Bal

Muhallebi için;

  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 700 ml süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml sıvı krema

    Muhallebili Fıstıklı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebinin tüm malzemesi krema hariç tencereye alınır. Orta ateşte hiç durmadan karıştırılıp pişirilir. Altı kapatılır vanilya eklenir karıştırılır.
  • Üzeri streç film ile kapatılır soğutulur. Ben geceden yaptım sabah kullandım. Muhallebiye krema eklenir ve mixser ile pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  • Tereyağ eritilip üzerindeki köpük alınıp çiçek yağ eklenir. Yufkalar teker teker yağlanıp üst üste dizilir. 20 eşit kareye bölünür. Kareler ikiye katlanır tepsiye dizilir. 180 derecede 15 dakika pişirilir.
  • Kremadan sıkma torbasına doldurulup baklavaların içlerine sıkılır.
  • Fıstıklar bıçak ile fazla küçük olmayacak şekilde doğranır. Baklavalar fıstıklara batırılır, üzerine bal gezdirilir ve servise alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder