Labneli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gr labne peyniri
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 1 adet limon kabuğu
- Yarım limon suyu
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
- 100 gr labne peyniri
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
Labneli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Labneli kek için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra üzerine sıvı yağ, süt, labne peyniri, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyelim.
- Karışımımıza elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek mikserle çırpmaya devam edelim.
- Kek harcımız hazır olduktan sonra fırça yardımı ile kullanacağımız kek kalıbımızı yağlayalım.
- Harcımızı kalıba boşaltalım ve kekimizi önceden ısıttığımız 170 °C fırında fansız ayarda 55 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kekimizi kürdan testi yaparak fırından alalım. Soğuduktan sonra üzerine tabak yerleştirerek kalıbı ters çevirelim ve kekimizi çıkartalım.
- Kekimizin sosu için karıştırma kabına labne peyniri, pudra şekeri, tereyağı ve vanilyayı alarak mikserle çırpalım.
- Hazır olan labne sosumuzu sıkma torbasına dolduralım ve kekimizin üzerine sıkalım. Dilerseniz kaşık ile de sürebilirsiniz.
- Kekimizi dilediğimiz şekilde süsledikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder