7 Temmuz 2023 Cuma

Labneli Kek Tarifi

 

Labneli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr labne peyniri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 adet limon kabuğu
  • Yarım limon suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 100 gr labne peyniri
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı

    Labneli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Labneli kek için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Daha sonra üzerine sıvı yağ, süt, labne peyniri, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyelim.
  • Karışımımıza elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek mikserle çırpmaya devam edelim.
  • Kek harcımız hazır olduktan sonra fırça yardımı ile kullanacağımız kek kalıbımızı yağlayalım.
  • Harcımızı kalıba boşaltalım ve kekimizi önceden ısıttığımız 170 °C fırında fansız ayarda 55 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kekimizi kürdan testi yaparak fırından alalım. Soğuduktan sonra üzerine tabak yerleştirerek kalıbı ters çevirelim ve kekimizi çıkartalım.
  • Kekimizin sosu için karıştırma kabına labne peyniri, pudra şekeri, tereyağı ve vanilyayı alarak mikserle çırpalım.
  • Hazır olan labne sosumuzu sıkma torbasına dolduralım ve kekimizin üzerine sıkalım. Dilerseniz kaşık ile de sürebilirsiniz.
  • Kekimizi dilediğimiz şekilde süsledikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder