Lezzetli ve Hafif Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 adet kabak
- 1 kahve fincanı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- Sarımsaklı yoğurt
- Dereotu
- Tuz
Lezzetli ve Hafif Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan yemeklik doğranır .
- Sarımsakta eklenerek rengi değişene kadar kavrulup bir yemek kaşığı salça eklenip karıştırılır .
- Halka halka doğranıp ortadan ikiye kesilmiş olan kabaklar tencereye eklenip kavrulur .
- Kapağı kapatılıp orta ateşte 7-8 dakika bekletilir.
- Süre sonunda yıkanmış pirinç sıcak su ve tuz eklenip kapağı kapatılarak kabaklar ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder