1 Temmuz 2023 Cumartesi

Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tarifi

 

Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram yağlı kıyma (kuyruk yağı olursa daha güzel olur
  • 4 tane kapya biberi
  • 1 demet maydanoz
  • 2 tane sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pul biber veya kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz azaltılıp çoğaltılabilir (tuzu damak tadınıza göre ayarlayınız)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üstü için;

  • 4 tane orta boy patates
  • 3 tane domates
  • 4 yeşil biber

    Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabınızın içine kıymayı koyunuz. Kapya biberlerini ve maydanozları robotta çekiniz sarımsağıda eziniz ve kebap için olan malzemeleri karıştırıp yoğurunuz.
  • Sonra uygun bir tepsiye elinizle bastırarak yayınız ve şekil veriniz.
  • Sosu için; olan şu salça ve tuzu karıştırıp kebabın üzerine dökünüz, 4 tane patatesi soyunuz ve kesiniz hafif kızartınız.
  • Domatesleride kesip yapmış olduğunuz kebabın üzerine diziniz ben yeşil biberle süsledim siz dilediğiniz gibi süsleyiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişiriniz.
  • Not:Pişirme suresi fırından fırına değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder