Vişneli Milföy Pastacıklar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy (20 li)
Vişneli dolgu için:
- 400 gram dondurulmuş çekirdeksiz vişne (Bir kase kadar)
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı az şeker
Pudingli dolgu için:
- 1 paket vanilyalı puding
- 500 ml süt
- 3-4 yemek kaşığı şeker
Üzerine sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- İsteğe bağlı file badem
Vişneli Milföy Pastacıklar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Vişneleri süzgeçte çözdürüp suyunu bir kapta muhafaza edin dökmeyin.
- Suyundan 4-5 yemek kaşığı kadar bir kaseye ayırın kalanı tencereye koyun vişneleri ve şekeride tencereye ekleyip şeker eriyene kadar 2-3 dakika kısık ateşte kaynatmaya başlayın.
- Ayırdığınız suyun içine nişastayı ekleyip çözdürün.
- Kaynamakta olan vişneye nişastalı suyu ince şekilde döküp karıştırın ve 2-3 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.
- Bir kaseye alın üzerine streç folyo geçirip soğumaya bırakın.
- Pudingi yazdığı şekilde ama 500 ml süt ile hazırlayıp pişirin bir kaseye alıp streç folyo kapatarak soğumaya bırakın.
- Milföyleri tezgaha dizin ve yumuşamasını bekleyin.
- Hafif buzu saldımı yeterlidir ne kadar soğuk kalırsa okadar çıtır olur.
- Hiç kesmeden bir yarısına biraz pudingten koyun pudingin üzerine biraz vişneli dolgudan koyun.
- Hamurun boş kalan kısmını bir bıçak ile 3-4 kez çizik atın ve dolgulu tarafa doğru katlayın dolgunun üzeri tamamen kapanmalı.
- Hafifçe yanlardan bastırın ve tepsiye dizin.
- Yumurta sarısına süt ekleyip karıştırın ve hamurların üzerine sürün.
- Dilerseniz file badem serpip 200 derece alt üst ayarda 25-30 dakika altı üzeri güzelce kızarana dek pişirin ve telin üzerinde soğumaya bırakın. Servis öncesi pudra şekeri serpip afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder