1 Temmuz 2023 Cumartesi

Vişneli Milföy Pastacıklar Tarifi

 

Vişneli Milföy Pastacıklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy (20 li)

Vişneli dolgu için:

  • 400 gram dondurulmuş çekirdeksiz vişne (Bir kase kadar)
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı az şeker

Pudingli dolgu için:

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 500 ml süt
  • 3-4 yemek kaşığı şeker

Üzerine sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • İsteğe bağlı file badem

    Vişneli Milföy Pastacıklar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Vişneleri süzgeçte çözdürüp suyunu bir kapta muhafaza edin dökmeyin.
  • Suyundan 4-5 yemek kaşığı kadar bir kaseye ayırın kalanı tencereye koyun vişneleri ve şekeride tencereye ekleyip şeker eriyene kadar 2-3 dakika kısık ateşte kaynatmaya başlayın.
  • Ayırdığınız suyun içine nişastayı ekleyip çözdürün.
  • Kaynamakta olan vişneye nişastalı suyu ince şekilde döküp karıştırın ve 2-3 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.
  • Bir kaseye alın üzerine streç folyo geçirip soğumaya bırakın.
  • Pudingi yazdığı şekilde ama 500 ml süt ile hazırlayıp pişirin bir kaseye alıp streç folyo kapatarak soğumaya bırakın.
  • Milföyleri tezgaha dizin ve yumuşamasını bekleyin.
  • Hafif buzu saldımı yeterlidir ne kadar soğuk kalırsa okadar çıtır olur.
  • Hiç kesmeden bir yarısına biraz pudingten koyun pudingin üzerine biraz vişneli dolgudan koyun.
  • Hamurun boş kalan kısmını bir bıçak ile 3-4 kez çizik atın ve dolgulu tarafa doğru katlayın dolgunun üzeri tamamen kapanmalı.
  • Hafifçe yanlardan bastırın ve tepsiye dizin.
  • Yumurta sarısına süt ekleyip karıştırın ve hamurların üzerine sürün.
  • Dilerseniz file badem serpip 200 derece alt üst ayarda 25-30 dakika altı üzeri güzelce kızarana dek pişirin ve telin üzerinde soğumaya bırakın. Servis öncesi pudra şekeri serpip afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder