12 Ekim 2023 Perşembe

Biberli Ekmek Tarifi

 

Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiğince un
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Sosu için;

  • 2 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 50 gram kadar peynir

    Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un ve tuz hariç gerekli malzemeleri uygun bir kaba alın.
  • Mayayı aktifleştirmek için 10 dakika dinlendirin. Un ve tuzu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • 1 saat mayalanması için ılık bir ortamda dinlendirin.
  • Bu sırada ince doğranmış soğan ve biberleri yağda kavurun.
  • Salçaları ve peyniri ekleyin kavurun, soğumaya bırakın.
  • Hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara bölerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine hafif bastırarak kenarlara yumurta sarısı sürün.
  • Ortasına hazırladığımız harcı bastırarak paylaştırın.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Hamuru yumuşacık çok lezzetli bir tarif oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder