Kakaolu Saray Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım lt süt (2,5 su bardağı)
- 75 gram un (yarım su bardağı + 1 yk)
- 90 gram toz şeker (yarım su bardağı)
- 15 gram kakao (1,5 yk)
- 1 paket vanilya
- 25 gram tereyağı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Kreması için;
- Yarım paket toz krem şanti
- Yarım su bardağı süt
Su bardağı 200 ml
Tepsi ölçüsü 35*26 cm
Kakaolu Saray Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Belirttiğim tepsi ölçüsünde bir kalıbınız yoksa. Standart fırın tepsinin yarısını kullanarak yapabilirsiniz. Yada belirttiğim ölçüleri 2 katı kullanıp tam bir fırın tepsisinde yapabilirsiniz. O zaman 12 adet çıkar.
- Sarma işlemini garantiye almak için tepsinin tabanına streç film seriyoruz.
- Üzerine hindistan cevizini yayıyoruz.
- Ayrı bir tencerede kakao un ve şekeri bir tencerede karıştıralım.
- Ardından yavaş yavaş sütü ekleyelim.
- Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynayıp göz göz olmaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Tereyağı eritince tepsiye sıcakken döküp yayalım.
- Ardından buzdolabında 2 -3 saat bekletelim.
- O sırada krem şanti ile sütü katı kıvam alana kadar çırpıp soğuyan kakaolu kremanın üzerine yayalım.
- Yine dolapta yarım saat dinlendirelim.
- Ardından 6 eşit dikdörtgen parçaya ayırıp streç film yardımıyla saralım.
- Üzerlerine çilek yerleştirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder