25 Ekim 2023 Çarşamba

Kakaolu Saray Sarma Tarifi

 

Kakaolu Saray Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım lt süt (2,5 su bardağı)
  • 75 gram un (yarım su bardağı + 1 yk)
  • 90 gram toz şeker (yarım su bardağı)
  • 15 gram kakao (1,5 yk)
  • 1 paket vanilya
  • 25 gram tereyağı
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Kreması için;

  • Yarım paket toz krem şanti
  • Yarım su bardağı süt

Su bardağı 200 ml

Tepsi ölçüsü 35*26 cm

Kakaolu Saray Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Belirttiğim tepsi ölçüsünde bir kalıbınız yoksa. Standart fırın tepsinin yarısını kullanarak yapabilirsiniz. Yada belirttiğim ölçüleri 2 katı kullanıp tam bir fırın tepsisinde yapabilirsiniz. O zaman 12 adet çıkar.
  2. Sarma işlemini garantiye almak için tepsinin tabanına streç film seriyoruz.
  3. Üzerine hindistan cevizini yayıyoruz.
  4. Ayrı bir tencerede kakao un ve şekeri bir tencerede karıştıralım.
  5. Ardından yavaş yavaş sütü ekleyelim.
  6. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirelim.
  7. Kaynayıp göz göz olmaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  8. Tereyağı eritince tepsiye sıcakken döküp yayalım.
  9. Ardından buzdolabında 2 -3 saat bekletelim.
  10. O sırada krem şanti ile sütü katı kıvam alana kadar çırpıp soğuyan kakaolu kremanın üzerine yayalım.
  11. Yine dolapta yarım saat dinlendirelim.
  12. Ardından 6 eşit dikdörtgen parçaya ayırıp streç film yardımıyla saralım.
  13. Üzerlerine çilek yerleştirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder