Magma Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Magma Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce muhallebisini yapıp soğutmaya bırakmamız gerekiyor. Gerekli malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Keki için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Önce sıvıları ekleyerek çırpıyoruz. Daha sonra katıları eleyerek ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serili kelepçe kalıba önce kek hamurunu döküyoruz.
- Tam ortasına gelecek şekilde muhallebiyi döküyoruz.
- 170 derece fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 30-35 dakika sürüyor, fırına göre değişikli gösterebilir kontrollü pişirin.
- Kekin kenarından bıçak ya da kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.
- Kek tamamen soğuduktan sonra 2 saat kadar dolapta dinlenince servise hazır. Ben bir gece önceden yaptım daha güzel tutuyor. Deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder