4 Ekim 2023 Çarşamba

Cevizli Rulo Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Rulo Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 su bardağından 2 parmak eksik un (aldığı kadar yumuşak bir hamur olacak )

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

İçi harcı için;

  • İnce çekilmiş ceviz

    Cevizli Rulo Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbetini hazırlayalım soğumaya bırakalım. Şerbeti için su ,şeker ve limon suyunu uygun bir tencere alalım 3 dk kaynatalım.
  • Hamuru için tüm malzemeleri uygun bir kabın içersinde yoğuralım.
  • Hamuru yoğurdundan sonra yağlı kağıt arasına hamurun tamamını alıp dikdörtgen şeklinde açalım dövülmüş ceviz serpelim.
  • Açtığımız hamuru önce ortadan 2 ye ayıralım daha sonra 2 parmak kalınlığında şeritler halinde keselim rulo şeklinde saralım tepsiye dizelim.
  • Parmak uçlarımızla ruloların üzerine hafif bastıralım.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Tatlılar piştikten sonra uygun bir tepsiye alalım soğuk şerbeti dökelim.
  • 4 saat dinlendirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder