Cevizli Rulo Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 su bardağından 2 parmak eksik un (aldığı kadar yumuşak bir hamur olacak )
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 2.5 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
İçi harcı için;
- İnce çekilmiş ceviz
Cevizli Rulo Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetini hazırlayalım soğumaya bırakalım. Şerbeti için su ,şeker ve limon suyunu uygun bir tencere alalım 3 dk kaynatalım.
- Hamuru için tüm malzemeleri uygun bir kabın içersinde yoğuralım.
- Hamuru yoğurdundan sonra yağlı kağıt arasına hamurun tamamını alıp dikdörtgen şeklinde açalım dövülmüş ceviz serpelim.
- Açtığımız hamuru önce ortadan 2 ye ayıralım daha sonra 2 parmak kalınlığında şeritler halinde keselim rulo şeklinde saralım tepsiye dizelim.
- Parmak uçlarımızla ruloların üzerine hafif bastıralım.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tatlılar piştikten sonra uygun bir tepsiye alalım soğuk şerbeti dökelim.
- 4 saat dinlendirelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder