Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- Un ( 4,5 – 5 su bardağı)
Arasına sürmek için:
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
- 2 demet ıspanak
- 2 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber, pulbiber
Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir tavaya ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağla hafif kızarana kadar kavuralım.
- Ardından doğradığımız ıspanakları ekleyip 2 dk kadar daha kavuralım.
- Tuz ,karabiber ,pulbiber ekleyip ocaktan alıp karışımı soğumaya bırakalım.
- Hamuru için:Sıvı yağ ,yumurta ,ılık su, sirke ekleyip karışımı bir karıştıralım.
- Ardından tuz ve unu ekleyip çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu 15 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru avuç içi büyüklüğünde bezelere ayıralım. Çok büyük olmasın bezeler açması zor olur o zaman.
- Un ile bezelerimizi açalım.
- Açtığımız yufkayi ilk olarak erittigimiz tereyağı ile sıvı yağ karışımı sürelim.
- Sonra ıspanak karışımımdan ekleyip rulo şeklinde katlayalım.
- 180 ‘c de üzeri kızarana kadar kızartalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder