25 Ekim 2023 Çarşamba

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Börek Tarifi

 

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Un ( 4,5 – 5 su bardağı)

Arasına sürmek için:

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

  • 2 demet ıspanak
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber, pulbiber
  • Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir tavaya ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağla hafif kızarana kadar kavuralım.
  • Ardından doğradığımız ıspanakları ekleyip 2 dk kadar daha kavuralım.
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber ekleyip ocaktan alıp karışımı soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için:Sıvı yağ ,yumurta ,ılık su, sirke ekleyip karışımı bir karıştıralım.
  • Ardından tuz ve unu ekleyip çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu 15 dk dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru avuç içi büyüklüğünde bezelere ayıralım. Çok büyük olmasın bezeler açması zor olur o zaman.
  • Un ile bezelerimizi açalım.
  • Açtığımız yufkayi ilk olarak erittigimiz tereyağı ile sıvı yağ karışımı sürelim.
  • Sonra ıspanak karışımımdan ekleyip rulo şeklinde katlayalım.
  • 180 ‘c de üzeri kızarana kadar kızartalım.Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder