25 Ekim 2023 Çarşamba

Narlı Kuş Lokumu Tarifi

 

Narlı Kuş Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük nar (2bardak nar suyu)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Bulamak için;

  • Yarım bardak hindistan cevizi
  • Yarım bardak nişasta

    Narlı Kuş Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle nar tanelerini ayırın.
  • Mutfak robotuna vurun.
  • Süzgeç yardımıyla posasını ayırın.
  • Nar suyunu tencereye koyup üzerine çay şekeri nişastayı koyup karıştırın ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  • Ocaktan indirip tereyağ ekleyip karıştırın.
  • Kolay çıkması için kare borcam su ile ıslatın fazla suyunu dökün.
  • Sıcak sıcak dökülür borcama üzeri düzleştirilir.
  • Sıcaklığı geçince streçleyip buzdolabında 1 gece bekletilir.
  • Diğer gün borcam ters çevrilip minik lokmalık kareler şeklinde kesilir bir bölümüne hindistan cevizi diğer bölümünü nişastayı bulayıp servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder