Narlı Kuş Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük nar (2bardak nar suyu)
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Bulamak için;
- Yarım bardak hindistan cevizi
- Yarım bardak nişasta
Narlı Kuş Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle nar tanelerini ayırın.
- Mutfak robotuna vurun.
- Süzgeç yardımıyla posasını ayırın.
- Nar suyunu tencereye koyup üzerine çay şekeri nişastayı koyup karıştırın ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- Ocaktan indirip tereyağ ekleyip karıştırın.
- Kolay çıkması için kare borcam su ile ıslatın fazla suyunu dökün.
- Sıcak sıcak dökülür borcama üzeri düzleştirilir.
- Sıcaklığı geçince streçleyip buzdolabında 1 gece bekletilir.
- Diğer gün borcam ters çevrilip minik lokmalık kareler şeklinde kesilir bir bölümüne hindistan cevizi diğer bölümünü nişastayı bulayıp servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder