Kremalı Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek malzemeleri
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı elenmiş un
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema malzemeleri
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket toz krem şanti
- 2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
Dış sos malzemeleri
- 1.5 su bardağı soğuk süt
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 paket nestle sıcak çikolata
Dış mantolama malzemeleri
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri süsleme malzemeleri
- Fındık
- Çikolata parçaları
Kremalı Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencerenin içine sütü, şekeri, nişasta ve unu birlikte karıştırarak çırpın.
- Ocağın altını açın muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Ardından ocağın altını kapatın ve kremamızı iyice soğutun.
- Üzerine toz krem şanti ilave edin ve iyice çırpın.
- Ardından üzerine kakaolu fındık kreması ilave ederek birlikte tekrar çırpın ve buzdolabında iyice soğutun tereyağını eritin soğutun.
- Ardından karıştırma kasenin içine yumurta ve şekeri bırakın iyice açık krem renk alana kadar çırpın.
- Ardından sırayla kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un bırakıp çırpın.
- En son tereyağını ekleyin ve tekrar hafifçe çırpın.
- Ardından yağlanmış slikon kalıplara paylaştırın fansız ayarda 170 derecede 25 dakika kontrollü pişirin
- Ardından kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ayrı bir karıştırma kasenin içine soğuk sütü nestle sıcak çikolata şekeri ilave edin ve iyice çırpın.
- Ardından kekleri bu sosa teker teker her tarafını batırın.
- Ardından her tarafını hindistan cevizi ile bulayın tepsiye dizin.
- Ardından üzerine hazırlanan kremayı ve dövülmüş fındık ve çikolata parçaları ile süsleyin.
- Servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌼not su bardağı ölçüsü 200ml.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder