Sütlü Üzümlü Yumuşacık Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- 2 pk kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon tozu
- 1 ufak kase kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı un (üzümlerin üzerine)
Bardak ölçüsü 250 ml
Sütlü Üzümlü Yumuşacık Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ,şeker ,süt ve sıvı yağı çırpalım, ununu ilave edelim çırpalım.
- Kabartma tozu, vanilya ilave edelim karıştıralım.
- 1 tatlı kaşığıyla karıştırdığımız üzümleride ilave edelim yağlı kağıt serili tepsiye dökelim .
- 170 derce fırında kontrollü pişirelim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Not; varsa eski usül aleminyon tepsi kulanın hiç bir tepsi onun yerini tutmuyor gerçekten.
Ben kıştan yaptığım limon tozunu 1 yemek kaşığı kulandım sizler ya vanilya kulanın 1 tane yada limon kabuğu rendeleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder