25 Ekim 2023 Çarşamba

Söğürme Kebabı Tarifi

 

Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram dana yağsız kıyma
  • 1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 diş ufak doğranmış sarımsak
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz

Söğürme için;

  • 1 kg patlıcan ( közlenmiş )
  • 3 adet kapya biber ( közlenmiş )
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Maydanoz

    Söğürme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak köfte malzemelerini yoğurup şekil verip hazır edelim.
  • Daha sonra patlıcan ve kapya biberi közleyip kabuklarını ve kapyanın çekirdeğini çıkaralım ince ince keselim.
  • Servis tabağına alıp üzerine zeytinyagı ve tereyağında sarımsağı 1 dk kadar pişirip söğürmenin üzerine dökelim.
  • Tuzunu da ayarlayıp karıştıralım tabağa yayalım.
  • Daha sonra köfteleri çok az sıvı yağda arkalı önlü kızartıp söğürmenin üzerine dizelim.
  • Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip toz biberi ekleyelim köftelerin üzerine gezdirelim.
  • İnce doğranmış maydanoz da serpip servise hazır edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder