Kır Pidesi Tarifi

 

Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5-5,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kaşar peyniri

    Kır Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin bir kabın içine sıvı yağ,ılık su,maya,şeker ve tuzu koyup karıştıralım.
  • Daha sonra unu da ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur lde edelim.
  • Yaklaşık 1 saat kadar hamuru dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken iç harcı için tavaya sıvı yağ koyup soğanları ilave edip güzelce kavuralım.
  • Kıymayı ilave ederek iyice kavuralım.
  • Baharatları da koyduktan sonra pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Hamur dinlendikten sonra küçük parçalar koparıp tek tek açalım ve tam ortasına kıyma harcını ve isteğe bağlı rendelenmiş kaşar peyniri de koyup kapatalım.
  • Üzerine hafif bastırıp ters çevirip yağlı kâğıt serili tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20-25 dk pişirelim.

Yorumlar