Kütür Kütür Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kornişon salatalık
- 1 çay bardağı salamura tuz
- 1 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 6-7 diş sarımsak
- Üzerini geçecek kadar ılık içme suyu
Kütür Kütür Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkadığınız salatalıkları uygun bir kavanoza alıp tüm malzemeleri üzerine ekleyin.
- Ağzını sıkıca kapatıp bir kaç kere sallayın.
- Tüm malzemelerin karıştığından emin olduktan sonra 1 hafta dinlenmeye alın.
Not: çeşme suyunda bulunan klor salatalıklarınızı yumuşatabilir bu yüzden çeşme suyu önermiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder