5 Ekim 2023 Perşembe

Kütür Kütür Kornişon Turşu Tarifi

 

Kütür Kütür Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kornişon salatalık
  • 1 çay bardağı salamura tuz
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 6-7 diş sarımsak
  • Üzerini geçecek kadar ılık içme suyu

    Kütür Kütür Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığınız salatalıkları uygun bir kavanoza alıp tüm malzemeleri üzerine ekleyin.
  • Ağzını sıkıca kapatıp bir kaç kere sallayın.
  • Tüm malzemelerin karıştığından emin olduktan sonra 1 hafta dinlenmeye alın.
  • Not: çeşme suyunda bulunan klor salatalıklarınızı yumuşatabilir bu yüzden çeşme suyu önermiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder