3 Ekim 2023 Salı

Lotuslu Magnolia Tarifi

 

Lotuslu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 3,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml sıvı krema
  • Bisküvi olarak 1,5 paket eti burçak bisküvi
  • Lotus kreması (maliyetli olduğundan isterseniz muadil olan file markette satılan harras markası alıp onunla yapabilirsiniz baya uygun fiyatı )

    Lotuslu Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarılarını uygun bir tencereye alıp el çırpıcısı ile çırpıp ocağın altını açalım .
  • Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim .
  • Kaynayıp koyulaşınca içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce yedirelim .
  • Ocağın altını kapatıp başka bir kaba aktaralım.
  • Üzerine değecek şekilde streç film serip ılınınca buz dolabına kaldıralım bir gece dinlendirip içerisine sıvı kremayı ekleyerek yüksek devirde 3-4 dk çırpalım.
  • Kaseye bir miktar kremadan koyup üzerine robottan geçirdiğimiz bisküviden ekleyip tekrar kremadan ekleyelim .
  • Benmari usulü erittiğimiz lotus kremasından pay edip üzerine sıvı beyaz çikolata ile şeritler yapıp kürdan ile şekil verelim üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Ben bisküvi ve ahududu ile süsledim. Siz istediğiniz meyveler ile süsleyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder