Lotuslu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için:
- 3,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml sıvı krema
- Bisküvi olarak 1,5 paket eti burçak bisküvi
- Lotus kreması (maliyetli olduğundan isterseniz muadil olan file markette satılan harras markası alıp onunla yapabilirsiniz baya uygun fiyatı )
Lotuslu Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarılarını uygun bir tencereye alıp el çırpıcısı ile çırpıp ocağın altını açalım .
- Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim .
- Kaynayıp koyulaşınca içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce yedirelim .
- Ocağın altını kapatıp başka bir kaba aktaralım.
- Üzerine değecek şekilde streç film serip ılınınca buz dolabına kaldıralım bir gece dinlendirip içerisine sıvı kremayı ekleyerek yüksek devirde 3-4 dk çırpalım.
- Kaseye bir miktar kremadan koyup üzerine robottan geçirdiğimiz bisküviden ekleyip tekrar kremadan ekleyelim .
- Benmari usulü erittiğimiz lotus kremasından pay edip üzerine sıvı beyaz çikolata ile şeritler yapıp kürdan ile şekil verelim üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Ben bisküvi ve ahududu ile süsledim. Siz istediğiniz meyveler ile süsleyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder