25 Ekim 2023 Çarşamba

Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi

 

Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker

Piştikten sonra eklemek için;

  • 100 ml çiğ krema
  • 1 paket vanilya

Kakaolu kısmı için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao

Beyaz kısmı için;

  • 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş

Mandalina sosu için;

  • 2 su bardağı mandalina suyu (orta büyüklükte ve sulu 6-7 adet mandalinadan elde edebilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı şeker (meyve çok ekşi ise arttırabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce muhallebiyi hazırlayın; tencereye süt ,un ,nişasta ,şekeri ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca altını kapatıp kremayı ve vanilyayı ekleyin iyice karıştırın.
  • Muhallebiyi ikiye ayırın birinci beyaz kısmına haşhaş ekleyin iyice karıştırın.
  • İkinci beyaz kısmına kakao ekleyin iyice karıştırın.
  • Kaselere önce kakaolu kısmı ekleyin.
  • Birkaç dakika bekleyin hafif kabuk bağlasın muhallebiler birbirine karışmasın.
  • Sonra yavaş yavaş haşhaşlı kısmı koyun.
  • En son mandalina sosunu hazırlayın.
  • Sos sıcakken koyulmalı muhallebinin üzerine önceden hazırlamayın.
  • Kıvamı koyulaşacağı için üzerine koymanız zor olur.
  • Mandalinaların suyunu sıkın.
  • Nişasta ve şekeri tencereye alın, üzerine mandalina suyunu ekleyip karıştırarak pişirin.
  • Pişirmeye başladığınızda başından ayrılmayın çok çabuk koyulaşacak.
  • Koyulaşıp kaynayınca ocaktan alın.
  • Sıcakken ve kaşık kaşık dikkatlice muhallebilerin üzerine paylaştırın buzdolabında en az iki saat vaktiniz varsa bir gece dinlendirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder