Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Piştikten sonra eklemek için;
- 100 ml çiğ krema
- 1 paket vanilya
Kakaolu kısmı için;
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
Beyaz kısmı için;
- 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
Mandalina sosu için;
- 2 su bardağı mandalina suyu (orta büyüklükte ve sulu 6-7 adet mandalinadan elde edebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı şeker (meyve çok ekşi ise arttırabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı nişasta
Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce muhallebiyi hazırlayın; tencereye süt ,un ,nişasta ,şekeri ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatıp kremayı ve vanilyayı ekleyin iyice karıştırın.
- Muhallebiyi ikiye ayırın birinci beyaz kısmına haşhaş ekleyin iyice karıştırın.
- İkinci beyaz kısmına kakao ekleyin iyice karıştırın.
- Kaselere önce kakaolu kısmı ekleyin.
- Birkaç dakika bekleyin hafif kabuk bağlasın muhallebiler birbirine karışmasın.
- Sonra yavaş yavaş haşhaşlı kısmı koyun.
- En son mandalina sosunu hazırlayın.
- Sos sıcakken koyulmalı muhallebinin üzerine önceden hazırlamayın.
- Kıvamı koyulaşacağı için üzerine koymanız zor olur.
- Mandalinaların suyunu sıkın.
- Nişasta ve şekeri tencereye alın, üzerine mandalina suyunu ekleyip karıştırarak pişirin.
- Pişirmeye başladığınızda başından ayrılmayın çok çabuk koyulaşacak.
- Koyulaşıp kaynayınca ocaktan alın.
- Sıcakken ve kaşık kaşık dikkatlice muhallebilerin üzerine paylaştırın buzdolabında en az iki saat vaktiniz varsa bir gece dinlendirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder