Sebze Dolgulu Beşamelli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğüsü ( tavuk bonfile de olur)
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Zeytinyağ
Besamel sos için:
- 1 tepeleme yemek tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Muskat rendesi (varsa şart değil)
Üzerine;
- Kaşar peyniri
Sebze Dolgulu Beşamelli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüsünü uzunlamasına kesip 2 ince parçaya kesin, çok kalın ise 3 dilim de çıkarabilirsiniz.
- Üzerinde biraz vurup hafif inceltin.
- Biraz sıvı yağ içine tuz karabiber ve kırmızı toz biber karıştırp bir sos hazırlayın, etlerin üzerine sürün.
- Zeytinyağlı tavada, ince doğranmış soğanı, havuç ve biberleri kavurun, çok yumuşamasına gerek , son olarak sarımsağı ve baharatları ekleyip iki tur karıştırıp altını kapatın.
- Tavukların bir tarafına harcı bolca doldurun.
- Boş tarafını dolgulu kısmına kapatın.
- Kalan sostan üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
- Sürenin sonunda fırından tavukları çıkarıp tavukları yavaşça açıp içine hazırladığınız besamelden birer kaşık dökün.
- Kapatıp üzerine kalan beşameli döküp kaşar peyniri ekleyip tekrar fırına verip kaşarlar kızarınca devam pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder