4 Ekim 2023 Çarşamba

Sebze Dolgulu Beşamelli Tavuk Tarifi

 

Sebze Dolgulu Beşamelli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüsü ( tavuk bonfile de olur)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağ

Besamel sos için:

  • 1 tepeleme yemek tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi (varsa şart değil)

Üzerine;

  • Kaşar peyniri

    Sebze Dolgulu Beşamelli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüsünü uzunlamasına kesip 2 ince parçaya kesin, çok kalın ise 3 dilim de çıkarabilirsiniz.
  • Üzerinde biraz vurup hafif inceltin.
  • Biraz sıvı yağ içine tuz karabiber ve kırmızı toz biber karıştırp bir sos hazırlayın, etlerin üzerine sürün.
  • Zeytinyağlı tavada, ince doğranmış soğanı, havuç ve biberleri kavurun, çok yumuşamasına gerek , son olarak sarımsağı ve baharatları ekleyip iki tur karıştırıp altını kapatın.
  • Tavukların bir tarafına harcı bolca doldurun.
  • Boş tarafını dolgulu kısmına kapatın.
  • Kalan sostan üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Sürenin sonunda fırından tavukları çıkarıp tavukları yavaşça açıp içine hazırladığınız besamelden birer kaşık dökün.
  • Kapatıp üzerine kalan beşameli döküp kaşar peyniri ekleyip tekrar fırına verip kaşarlar kızarınca devam pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder