Sırrı Sosunda Puf Puf Kabaran Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 350 gram kıyma
- 3 büyük kuru soğan
- 2 orta boy patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Sos için;
- 1 paket krema
- 1 şişe maden suyu
- 1 bardak sıvı yağ
Sırrı Sosunda Puf Puf Kabaran Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım ve soğutalım.
- Bunun için geniş bir tavaya kıymayı koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim sıvı yağını ilave edip ince yemeklik doğranmış 3 büyük soğanı alalım.
- Soğanları iyice öldürdükten sonra soyup rendelediğimiz patatesleri ilave edelim.
- Birkaç tur karıştırdıktan sonra tuz karabiber ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan sos için derin bir kaseye krema maden suyu ve sıvı yağı ilave edip iyice karıştıralım.
- 5 adet yufkayı teker teker açarak aralarına bu sostan sürüp üst üste dizelim.
- Tüm yufkalar bittiğinde önce ortadan artı şekilde kesip daha sonra her bir parçayı da 5 eşit parçaya keselim. (aşağıda fotoğraflarda görüldüğü gibi).
- Küçük üçgenler halindeki yufkaların geniş tarafına iç harcı paylaştırarak bitirelim ve sararak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
- Artan sosu fırça yardımıyla böreklere sürüp önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder