3 Ekim 2023 Salı

Sırrı Sosunda Puf Puf Kabaran Börek Tarifi

Sırrı Sosunda Puf Puf Kabaran Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 350 gram kıyma
  • 3 büyük kuru soğan
  • 2 orta boy patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için;

  • 1 paket krema
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 bardak sıvı yağ

    Sırrı Sosunda Puf Puf Kabaran Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcını hazırlayalım ve soğutalım.
  • Bunun için geniş bir tavaya kıymayı koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim sıvı yağını ilave edip ince yemeklik doğranmış 3 büyük soğanı alalım.
  • Soğanları iyice öldürdükten sonra soyup rendelediğimiz patatesleri ilave edelim.
  • Birkaç tur karıştırdıktan sonra tuz karabiber ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Diğer yandan sos için derin bir kaseye krema maden suyu ve sıvı yağı ilave edip iyice karıştıralım.
  • 5 adet yufkayı teker teker açarak aralarına bu sostan sürüp üst üste dizelim.
  • Tüm yufkalar bittiğinde önce ortadan artı şekilde kesip daha sonra her bir parçayı da 5 eşit parçaya keselim. (aşağıda fotoğraflarda görüldüğü gibi).
  • Küçük üçgenler halindeki yufkaların geniş tarafına iç harcı paylaştırarak bitirelim ve sararak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
  • Artan sosu fırça yardımıyla böreklere sürüp önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder