3 Ekim 2023 Salı

Velibah (Balon Gibi Kabaran Patatesli Bazlama) Tarifi

 

Velibah (Balon Gibi Kabaran Patatesli Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 buçuk- 5 su bardağına yakın un (kontrollü)

İç malzemesi;

  • 4 tane haşlanmış patates ( büyüklüğüne küçüklüğüne göre değişir )
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz

    Velibah (Balon Gibi Kabaran Patatesli Bazlama) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyip güzelce karıştırınız.
  • Sonra unu ve tuzunu ekleyiniz.
  • Yumuşak biraz ele yapışan bir hamur olacak.
  • Sonra hamuru tezgahı hafif unlayınız ve 5 dakika kadar pürüzsüz olana kadar yoğuruz.
  • Tekrar yoğurma kabınızın içine koyunuz ve streçle kapatınız. 30 dakika mayalandırınız.
  • Mayalanan hamuru hafif unlayınız tezgaha alıp 8 eşit bezeye ayırınız.
  • Bir tepsi üzerine koyunuz üstünü hafif unlayınız 15 – 20 dakika kadar bekleyiniz.
  • Bu arada iç malzemeleri olan patatesi önce suda haşlayınız sonra güzelce rendeleyiniz yada benim gibi patates ezme aparatı ile eziniz tuz, kırmızı biber ve 3 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyiniz güzelce karıştırınız.
  • Bekletmiş olduğunuz bezeleri elinizle üzerine hafif bastırınız.
  • İç malzemesinden koyup güzelce kapatınız ve tekrar üstünü kapatıp 20 dakika bekletiniz.
  • Sonra kabaran bezeleri fazla bastırmadan merdaneyle açınız.
  • Üstüne bez örtünüz 15 dakika daha bekletiniz 20 dakika daha bekleyiniz.
  • Tavayı ocağa koyunuz 4 -5 defa çevire çevire pişiriniz.
  • Üzerine tereyağını eritiniz bir fırça yardımıyla sürünüz ve biraz maydanoz serperek servis yapınız afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder