Velibah (Balon Gibi Kabaran Patatesli Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 buçuk- 5 su bardağına yakın un (kontrollü)
İç malzemesi;
- 4 tane haşlanmış patates ( büyüklüğüne küçüklüğüne göre değişir )
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
Velibah (Balon Gibi Kabaran Patatesli Bazlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyip güzelce karıştırınız.
- Sonra unu ve tuzunu ekleyiniz.
- Yumuşak biraz ele yapışan bir hamur olacak.
- Sonra hamuru tezgahı hafif unlayınız ve 5 dakika kadar pürüzsüz olana kadar yoğuruz.
- Tekrar yoğurma kabınızın içine koyunuz ve streçle kapatınız. 30 dakika mayalandırınız.
- Mayalanan hamuru hafif unlayınız tezgaha alıp 8 eşit bezeye ayırınız.
- Bir tepsi üzerine koyunuz üstünü hafif unlayınız 15 – 20 dakika kadar bekleyiniz.
- Bu arada iç malzemeleri olan patatesi önce suda haşlayınız sonra güzelce rendeleyiniz yada benim gibi patates ezme aparatı ile eziniz tuz, kırmızı biber ve 3 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyiniz güzelce karıştırınız.
- Bekletmiş olduğunuz bezeleri elinizle üzerine hafif bastırınız.
- İç malzemesinden koyup güzelce kapatınız ve tekrar üstünü kapatıp 20 dakika bekletiniz.
- Sonra kabaran bezeleri fazla bastırmadan merdaneyle açınız.
- Üstüne bez örtünüz 15 dakika daha bekletiniz 20 dakika daha bekleyiniz.
- Tavayı ocağa koyunuz 4 -5 defa çevire çevire pişiriniz.
- Üzerine tereyağını eritiniz bir fırça yardımıyla sürünüz ve biraz maydanoz serperek servis yapınız afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder