4 Kasım 2023 Cumartesi

Açma Tarifi

 

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 adet yumurta (Akı içine)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle maya ,su ,ve bir çay kaşığı şekeri bir kaba alıp karıştırın mayamızı 5 dakika kadar kabarmaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına süt, sıvı yağ,şeker,yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Üzerine unu ilave edelim.
  • Son olarak kabaran mayamızı ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurumuzu bir saat kadar mayalanmaya bırakalım .
  • Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp üzerine tereyağı sürelim.
  • Üzerine yağ sürdüğümüz bezeleri silindir şeklinde uzun olucak şekilde yuvarlayalım,yuvarlanan hamuru ikiye katlayıp yuvarlak şekil verelim.
  • Tepsimize dizdiğimiz açmaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpip 20 dakika tepsi mayasına bırakalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana pişirelim. Pişen açmaların üzerine ince bir bez örtüp açmalara daha yumuşak bir kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder