Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 adet yumurta (Akı içine)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maya ,su ,ve bir çay kaşığı şekeri bir kaba alıp karıştırın mayamızı 5 dakika kadar kabarmaya bırakalım.
- Yoğurma kabına süt, sıvı yağ,şeker,yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Üzerine unu ilave edelim.
- Son olarak kabaran mayamızı ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuzu bir saat kadar mayalanmaya bırakalım .
- Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp üzerine tereyağı sürelim.
- Üzerine yağ sürdüğümüz bezeleri silindir şeklinde uzun olucak şekilde yuvarlayalım,yuvarlanan hamuru ikiye katlayıp yuvarlak şekil verelim.
- Tepsimize dizdiğimiz açmaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpip 20 dakika tepsi mayasına bırakalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana pişirelim. Pişen açmaların üzerine ince bir bez örtüp açmalara daha yumuşak bir kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder