15 Kasım 2023 Çarşamba

Ağaç Kek Tarifi

 

Ağaç Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 130 gram tozşeker ( 1 su bardağı 1 parmak eksik )
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket toz vanilin
  • 180 gram tereyağ
  • 4 adet yumurta
  • 30 gram nişasta ( 1,5 yemek kaşığı)
  • 50 gram toz badem
  • 100 gram un

Kaplamak için:

  • 150 gram sütlü çikolata ( bitter de olur )
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ

    Ağaç Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırınımızı 250 dereceye, alt/ üst ayarda ısıtmaya başlayalım.
  • Yumuşak tereyağını bir çırpma kâsesine alalım ve toz vanilin, tuz ve tozşeker ile biraz çırpalım.
  • Ardından teker teker yumurtaları yedirerek harca ilave edelim.
  • Son olarak kuru malzemeleri yani toz bademi, un ve nişastayı elekten geçirerek ilave ettim.
  • Homojen ve katı bir kek harcı elde edince pasta çemberini 16 cm e ayarlayıp bir pişirme kağıdı ile kapşayalım ve altına küçük bir tepsi yerleştirelim.
  • İlk katmanı bir dondurma kepçesi ile spatula yardımıyla zemine yayalım ve fırına verelim.
  • İlk katman yaklaşık 8 dakikada renk aldı.
  • Renk alır almaz fırından çıkaralım torşon ile ve ikinci katmanı da yayalım ve fırına verelim.
  • Fırından fırına değişebilir benim fırınım her katı yaklaşık 7 dakikada pişirdi ( altın sarısı olması gerekiyor ).
  • Toplamda 10 kat çıkıyor.
  • Pasta pişerken çikolatamızı eritelim.
  • Ben sütlü çikolata tercih ettim ve biraz sıvı yağ ile kıvamını açtım.
  • Pişen keki çemberden dikkatlice çıkaralım ve dilerseniz benim yaptığım gibi ortasına küçük çemberle delik açın.
  • Kenarları fazla renk aldığı için bıçak ile traşladım.
  • Tezgaha pişirme kağıt serdim ve üzerine tele koyduğum kekimi yerleştirdim.
  • Heryerine çikolata gelecek şekilde yaydım çikolatamı.
  • Pişirme kağıta dökülen çikolatayı da ordasını ayırdığım keke sürdüm.
  • Gerçekten son derece nefis bir tarif oldu. Mutlaka bu güzel tarifi deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder