Ağaç Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 130 gram tozşeker ( 1 su bardağı 1 parmak eksik )
- 1 çimdik tuz
- 1 paket toz vanilin
- 180 gram tereyağ
- 4 adet yumurta
- 30 gram nişasta ( 1,5 yemek kaşığı)
- 50 gram toz badem
- 100 gram un
Kaplamak için:
- 150 gram sütlü çikolata ( bitter de olur )
- 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
Ağaç Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırınımızı 250 dereceye, alt/ üst ayarda ısıtmaya başlayalım.
- Yumuşak tereyağını bir çırpma kâsesine alalım ve toz vanilin, tuz ve tozşeker ile biraz çırpalım.
- Ardından teker teker yumurtaları yedirerek harca ilave edelim.
- Son olarak kuru malzemeleri yani toz bademi, un ve nişastayı elekten geçirerek ilave ettim.
- Homojen ve katı bir kek harcı elde edince pasta çemberini 16 cm e ayarlayıp bir pişirme kağıdı ile kapşayalım ve altına küçük bir tepsi yerleştirelim.
- İlk katmanı bir dondurma kepçesi ile spatula yardımıyla zemine yayalım ve fırına verelim.
- İlk katman yaklaşık 8 dakikada renk aldı.
- Renk alır almaz fırından çıkaralım torşon ile ve ikinci katmanı da yayalım ve fırına verelim.
- Fırından fırına değişebilir benim fırınım her katı yaklaşık 7 dakikada pişirdi ( altın sarısı olması gerekiyor ).
- Toplamda 10 kat çıkıyor.
- Pasta pişerken çikolatamızı eritelim.
- Ben sütlü çikolata tercih ettim ve biraz sıvı yağ ile kıvamını açtım.
- Pişen keki çemberden dikkatlice çıkaralım ve dilerseniz benim yaptığım gibi ortasına küçük çemberle delik açın.
- Kenarları fazla renk aldığı için bıçak ile traşladım.
- Tezgaha pişirme kağıt serdim ve üzerine tele koyduğum kekimi yerleştirdim.
- Heryerine çikolata gelecek şekilde yaydım çikolatamı.
- Pişirme kağıta dökülen çikolatayı da ordasını ayırdığım keke sürdüm.
- Gerçekten son derece nefis bir tarif oldu. Mutlaka bu güzel tarifi deneyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder