15 Kasım 2023 Çarşamba

İçli Bazlama (Kabarmalara Doymayan) Tarifi

 

İçli Bazlama (Kabarmalara Doymayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (kontrollü)

İçi için;

  • 100 gr beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı krem peynir
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

    İçli Bazlama (Kabarmalara Doymayan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyip güzelce karıştırınız.
  • Sonra unu ve tuzunu ekleyiniz.
  • Yumuşak biraz ele yapışan bir hamur olacak.
  • Sonra hamuru tezgahı hafif unlayınız ve 5 dakika kadar pürüzsüz olana kadar yoğuruz.
  • Tekrar yoğurma kabınızın içine koyunuz ve streçle kapatınız. 30 dakika mayalandırınız.
  • Mayalanan hamuru hafif unlayınız tezgaha alıp 8 eşit bezeye ayırınız.
  • Bir tepsi üzerine koyunuz üstünü hafif unlayınız 15 – 20 dakika kadar bekleyiniz.
  • Bu arada iç malzemeleri olan krem peynirini, kaşarı ve beyaz peyniri güzelce karıştırınız.
  • Bekletmiş olduğunuz bezeleri küçük tatlı tabağı büyüklüğünde elinizle bastırarak acınız çok kolay açılacaktır.
  • İç malzemesinden koyup güzelce kapatınız ve tekrar üstünü kapatıp 20 dakika bekletiniz.
  • Sonra kabaran bezeleri fazla bastırmadan merdaneyle acınız ben merdane kullanmadan elimle hafif bastırarak açtım.
  • Üstüne bez örtünüz 15 dakika 20 dakika daha bekleyiniz.
  • Tavayı ocağa koyunuz 4 -5 defa çevire çevire pişiriniz.
  • Üzerine tereyağını eritiniz bir fırça yardımıyla sürünüz ve biraz maydanoz serperek servis yapınız afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder