13 Kasım 2023 Pazartesi

Airfryer Soslu Karnabahar Tarifi

 

Airfryer Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Haşlamak için;

  • Sıcak su

    Airfryer Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharlarımızı küçük parçalara ayıralım.
  • Ardından tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve haşlanmaya bırakalım. 10 dakika kadar haşlamak yeterli olacaktır.
  • Sosu için geniş bir tabağa yoğurt, yumurta ve zeytinyağını alarak çırpalım.
  • Üzerine mısır unu, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Pişirmek için doğal pişirme kağıdını airfryer’in haznesine yerleştirelim.
  • Suyunu süzdürdüğümüz karnabaharları ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hazırladığımız sosa bulayalım ve airfryer haznesine yerleştirelim.
  • 180 °C’de 15 dakika pişirdikten sonra nar gibi kızaran karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurt sosu ile servise edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder