Airfryer Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Haşlamak için;
- Sıcak su
Airfryer Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharlarımızı küçük parçalara ayıralım.
- Ardından tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve haşlanmaya bırakalım. 10 dakika kadar haşlamak yeterli olacaktır.
- Sosu için geniş bir tabağa yoğurt, yumurta ve zeytinyağını alarak çırpalım.
- Üzerine mısır unu, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Pişirmek için doğal pişirme kağıdını airfryer’in haznesine yerleştirelim.
- Suyunu süzdürdüğümüz karnabaharları ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hazırladığımız sosa bulayalım ve airfryer haznesine yerleştirelim.
- 180 °C’de 15 dakika pişirdikten sonra nar gibi kızaran karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurt sosu ile servise edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder