Vişneli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 150 gram tereyağ
- 150 gram bitter çikolata
- 100 ml su
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı+1/4 (çeyrek) su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı vişne
Vişneli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütün içine limon suyunu ekleyip 10 dk bekleyin ,tereyağ ,bitter çikolata ve suyu ocakta eritin.
- Un, kakao ve karbonatı karıştırın.
- Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpınız .
- Sonra içine sütü ekliyoruz, arkasından soğumuş çikolatayı ekleyin çırpın.
- Unlu karışımı ekleyip çırpın.
- Kek kalıbını yağlayıp hamurun yarısını kalıba döküp üstüne vişneleri yerleştiriyoruz .
- Kalan hamuru da ekleyip 175 derece fırında ısıtmadan soğuk fırına koyup yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz (kürdan testi yapın) .
- 1/2 su bardağı vişne suyunada 1 paket sütlü çikolatayı koyup eritin kekin üzerine döküp fıstıkla süsleyin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder