13 Kasım 2023 Pazartesi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

 

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 – 3,5 su bardağı un
  • ( dilerseniz 1 limon kabuğu rendesi)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • Fındık
  • Ceviz veya badem

    Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini kaynatalım soğuması lazım.
  • Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca çeyrek limon suyu sıkıp 10 dk kaynatıp ocagı kapatalım.
  • Fırını 180 derece fanlı alt üst ayara getirelim ısınmaya başlasın.
  • Yoğurma kabına un hariç geri kalan malzemeleri ekleyelim karıştıralım.
  • Unu da kontrollü ekleyip ele yapışmayan hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce süte daha sonra haşhaşa bulayalım.
  • Yağlanmış borcama aralıklı koyalım.
  • Üzerine fındık, ceviz veya badem koyup ısınmış fırına sürelim.
  • Kontrollü şekilde pişirelim.
  • Tatlıların kenarları renk degiştirince fırından alalım.
  • İlk sıcaklıgı gidince soğuk şerbeti gezdirelim.
  • Şerbeti çekince servise hazır.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder