Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 200 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 – 3,5 su bardağı un
- ( dilerseniz 1 limon kabuğu rendesi)
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Üzeri için;
- 1 çay bardağı süt
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- Fındık
- Ceviz veya badem
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tatlımızın şerbetini kaynatalım soğuması lazım.
- Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca çeyrek limon suyu sıkıp 10 dk kaynatıp ocagı kapatalım.
- Fırını 180 derece fanlı alt üst ayara getirelim ısınmaya başlasın.
- Yoğurma kabına un hariç geri kalan malzemeleri ekleyelim karıştıralım.
- Unu da kontrollü ekleyip ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce süte daha sonra haşhaşa bulayalım.
- Yağlanmış borcama aralıklı koyalım.
- Üzerine fındık, ceviz veya badem koyup ısınmış fırına sürelim.
- Kontrollü şekilde pişirelim.
- Tatlıların kenarları renk degiştirince fırından alalım.
- İlk sıcaklıgı gidince soğuk şerbeti gezdirelim.
- Şerbeti çekince servise hazır.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder