18 Kasım 2023 Cumartesi

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml sıvı krema
  • 1 yumurta beyazı ( sarısı üstüne )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 3 yemek kaşığı doğranmış dere otu
  • 3 su bardağı un

İçi için;

  • Beyaz peynir .

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için gerekli malzemeler un ve dereotu hariç derin bir kap içerisinde karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğurulur. Dereotu da eklenip tekrar yoğurulur. Un az gelirse ekleyebilirsiniz.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içerisinde yuvarlayıp içine peynir koyup, kapatılır.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.  Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Afiyet bal şeker olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder