Elmalı Kurabiye Pastaneden Almaya Son Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- ️1 çay bardağı sıvı yağ
- ️1 çay bardağı yoğurt
- ️1 adet yumurta
- ️1.5 çay bardağı şeker
- ️1 su bardağı nişasta
- ️3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
- ️Yarım paket kabartma tozu
- ️1 adet vanilya
İç malzemesi için;
- ️4 adet elma ️
- 5 yemek kaşığı şeker ️
- 1 tatlı kaşığı tarçın ️
- 1/2 (yarım) su bardağı bardağı fındık veya ceviz
Elmalı Kurabiye Pastaneden Almaya Son Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeledikten sonra üzerine şekeri ilave edip kuşum ateşte pişirelim.
- Soğuduktan sonra tarçın ve fındık ekleyip, karıştıralım.
- Karıştırma kabına tüm malzemeleri alıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp, küçük tatlı tabağı boyutunda açalım.
- Bir ucuna elmalı harçtan koyalım, diğer uca ise bıçak ile kısa kesinler atıp saralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim (15’inci dakikadan sonra kontrolü pişiriniz)
- İlk sıcağı çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder