Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta sarısı
Piştikten sonra;
- 80 gram çikolata (ben sütlü çikolata kullandım bitterde olur eğer evde çikolata yoksa 1 çay bardağı damla çikolatada olabilir)
- 1 su bardağı soğuk su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kulpların altına koymak için;
- Kek dilimi
Pastane Usulü Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt, un, kakao, yumurta sarısı ve şekeri tenceremize alıp, pürüzsüz olacak şekilde çırpıyoruz.
- Ocakta dibi tutmasın diye kıvam alana kadar sürekli çırpalım.
- Yaklaşık 15 dakika sonra kıvam almaya başlıyor.
- Kıvamlaşan supanglenin içerisine çikolata ve tereyağını ilave edip, eriyene kadar çırpıyoruz.
- 10 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz. Arada karıştıralım ki kabuk tutmasın.
- Soğuyan supanglemize 1 su bardağı soğuk suyu ilave edip çırpalım.
- Kaplarımıza önce ufaladığımız kek dilimlerinden koyup sonra supanglemizi bölüştürelim.
- Oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder