18 Kasım 2023 Cumartesi

Pastane Usulü Supangle Tarifi

 

Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta sarısı

Piştikten sonra;

  • 80 gram çikolata (ben sütlü çikolata kullandım bitterde olur eğer evde çikolata yoksa 1 çay bardağı damla çikolatada olabilir)
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kulpların altına koymak için;

  • Kek dilimi

    Pastane Usulü Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, un, kakao, yumurta sarısı ve şekeri tenceremize alıp, pürüzsüz olacak şekilde çırpıyoruz.
  • Ocakta dibi tutmasın diye kıvam alana kadar sürekli çırpalım.
  • Yaklaşık 15 dakika sonra kıvam almaya başlıyor.
  • Kıvamlaşan supanglenin içerisine çikolata ve tereyağını ilave edip, eriyene kadar çırpıyoruz.
  • 10 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz. Arada karıştıralım ki kabuk tutmasın.
  • Soğuyan supanglemize 1 su bardağı soğuk suyu ilave edip çırpalım.
  • Kaplarımıza önce ufaladığımız kek dilimlerinden koyup sonra supanglemizi bölüştürelim.
  • Oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder