18 Kasım 2023 Cumartesi

Patatesli Poğaça Tarifi

 

Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet küçük boy patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam,
  • Çörekotu
  • Haşhaş vb.

    Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 4 adet küçük boy patatesi haşlamaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına süt, su, yağ, yoğurt, şeker ve yumurta akını koyalım ve çırpalım.
  • Daha sonra maya tuz ve unun bir kısmını ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Daha sonra unu kontrollü olarak ekleyerek yoğuralım. Ele yapışan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  • Daha sonra yoğurma kabının üzerini streç film ya da kapağıyla kapatalım ve sofra bezine saralım.
  • 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Patatesler haşlanınca tuzlayıp iyice ezelim ve bir tavaya 2 yemek kaşığı yağ koyalım.
  • Yağ kızınca 1 yemek kaşığı salçayı kavuralım. Üzerine patatesleri ekleyip bir iki dakika karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Mayalanan hamura istediğiniz şekilde şekil verebilirsiniz. Ben elimde biraz açıp içine patatesi koydum.
  • Altını yağladığımız tepsimize poğaçaları koyalım ve kenara ayırdığımız yumurta sarılarını üzerine sürelim.
  • Üzerine ne istersek koyabiliriz.
  • 180 derece alt üst ayar fırında pişirelim. Şimdiden herkese afiyet olsun 🤌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder