15 Kasım 2023 Çarşamba

Kıymalı Pide Kebabı Tarifi

 

Kıymalı Pide Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım pide
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet büyük domates (rendelenmiş
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Kıymalı harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sebze çeşnisi
  • Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber

Üzerine;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Kıymalı Pide Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuymalı harcı için uygun bir tavaya yağları alalım üzerine kıymayı ilave edip rengi dönene kadar hafif kavuralım.
  • Küçük doğranmış soğanları ekleyip karıştıralım üzerine küçük doğranmış biberleri ekleyip kavuralım.
  • Salçayı ilave edip kavuralım baharatları ekleyip karıştıralım çeyrek çay bardağı su ilave edip iki dakika kadar pişirip ocağın altını kapatalım.
  • Pideleri küçük kare olacak şekilde keselim.
  • Uygun bir tavaya tereyağ ekleyelim ısınınca rendelenmiş domatesi ekleyelim kavuralım tuz ve karabiber ekleyelim üzerine pideleri ekleyip hafif kavurup pideleri servis tabağına alalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
  • Üzerine kıymalı harcı koyalım.
  • Sos tavasına bir yemek kaşığı tereyağı iyice ısıtalım pul biber ekleyip karıştıralım kıymalı harcın üzerine gezdirelim.
  • İnce kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder