15 Kasım 2023 Çarşamba

Karnabahar Yemeği Tarifi

 

Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar (ben buzluktan çıkardım)
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tane büyük havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

    Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanları yemeklik doğrayalım. Tenceremize aldığımız sıvı yağa soğanları ilave edip kavuruyoruz.
  • Küçük dilimler halinde doğradığımız havucumuzuda ilave edip 2- 3 dakika daha kavurup salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Ben karnabaharları buzluktan çıkardım.
  • Küçük dilimler halinde doğradığımız karnabaharlarıda ilave edip bir kaç dakika kavurup sıcak suyunu ilave ediyoruz. (üstünü geçecek kadar) baharatlarını ve tuzunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kısık ateşte ortalama 20 dakikada pişiriyoruz. Piştiğini yumuşaklığından anlayabilirsiniz.
  • Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder