Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 5 adet yumurta ( bir sarı krema için ayrılacak )
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Kreması için:
- 2 buçuk su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta ( ben buğday kullandım )
- En başta ayırdığımız yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için gereken yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yani bir tarafta 5 yumurta akı, bir tarafta 4 yumurta sarısı olacak.
- Önce yumurta akını krem şanti kıvamı alana kadar çırpalım ve kenara koyalım.
- Daha sonra sarısı ile şekeri iyice çırpalım.
- Sonra üzerine süt, yağ, ve bir çimdik tuzu ekleyelim.
- En son un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ekleyelim.
- Karıştıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize yayalım ve 170 derece fırında alt üst ayarda pişirelim.
- Fırından alır almaz başka bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirelim ve üstte kalan ( ilk kullandığımız ) yağlı kağıdı kekten alalım.
- Soğumadan rulo halinde saralım ve o şekilde soğumasını bekleyelim.
- Muhallebiyi yapmak için süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını pişirelim.
- Muhallebi kıvamı aldıktan sonra da altını kapatalım ve ilk sıcaklığı gidince krem şanti ile vanilyayı ekleyip çırpalım.
- Soğuyan kekimizi açalım ve istediğimiz büyüklükte eşit parçalara bölelim.
- İçine kremayı sürelim ve muzu ortasına koyarak kıvıralım.
- Daha sonra üzerine pudra şekeri eleyelim. Şimdiden herkese afiyet olsun ♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder