Nohutlu Tavuk Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tavuk göğsü
- 2 tatlı kaşığı tuz
Tavuk için;
- Yağ
- Tuz
- Pul biber
Nohutlu Tavuk Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyin.
- Ocağa alın tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- 30 dakika kaynasın ocaktan alın suyunu süzüp ayırın tavuğu da soğumaya bırakın.
- Tencereyi ocağa alıp içine yağını ekleyip eritin.
- Sonra yıkanmış pirinçi ekleyip kavurun.
- Tavuk suyunu ekleyin haşlanmış nohutuda ekleyip kaynamaya bırakın tuzunu kontrol edin damak tadınıza göre ayarlayın pilav pişerken bizde tavuğu didikleyelim bunun için çok uğraşmayın.
- Tavuk parçalarını bir kaba alıp mikserle bir birinden ayrılmasını sağlayın videoda gördüğünüz gibi yapın saniyeler içinde tavuğunuz hazır olacaktır tavuğu muz hazır tencereye alın.
- Yağını tuzunu baharatlarını ekleyip kavurun.
- Bu arada pilavınız pişti ocağı kapatıp bi 10 dakika dinlendirin sonra kasenin altına tavuğu ekleyip üzerine nohutlu pilavı ekleyip tabağa ters çevirin.
- Yemeğimiz hazır deneyenlere kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder