18 Kasım 2023 Cumartesi

Pankekli Tatlı Tarifi

 

Pankekli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Pankek için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un

Kreması için;

  • 3.5 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Soğuduktan sonra;

  • 1 poşet kremşanti
  • 3 yemek kaşığı krema

Üzeri için;

  • Nar tanesi
  • Nane yada maydanoz yaprağı

    Pankekli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pankek malzemelerini karıştırıp pürüzsüz bir hamur yapalım, sıkma şişesine alalım.
  • Isıttığımız yapışmaz tavada yuvarlak olacak şekilde sıkıp bir tarafını pişirip tavadan alalım.
  • Kreması için malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  • Soğumaya bırakalım.
  • İyice soğuduktan sonra 1 poşet kremşanti ve 3 yemek kaşığı kremayı ekleyip iyice çırpalım (kremayı bir gece önceden yapsanız daha güzel kıvam alır)
  • Pankeklerin üstüne kremayı üçgen şeklinde sıkalım.
  • Üç tarafından tutup birleştirelim.
  • Üstüne tekrar krema sıkıp süsleyelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder