Pankekli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Pankek için;
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
Kreması için;
- 3.5 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Soğuduktan sonra;
- 1 poşet kremşanti
- 3 yemek kaşığı krema
Üzeri için;
- Nar tanesi
- Nane yada maydanoz yaprağı
Pankekli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pankek malzemelerini karıştırıp pürüzsüz bir hamur yapalım, sıkma şişesine alalım.
- Isıttığımız yapışmaz tavada yuvarlak olacak şekilde sıkıp bir tarafını pişirip tavadan alalım.
- Kreması için malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
- Soğumaya bırakalım.
- İyice soğuduktan sonra 1 poşet kremşanti ve 3 yemek kaşığı kremayı ekleyip iyice çırpalım (kremayı bir gece önceden yapsanız daha güzel kıvam alır)
- Pankeklerin üstüne kremayı üçgen şeklinde sıkalım.
- Üç tarafından tutup birleştirelim.
- Üstüne tekrar krema sıkıp süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder