Pudingli İrmik Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 paket çilekli puding (İstediğiniz puding yapabilirsiniz)
- 7 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 7 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerini bulamak için ;
- Hindistan cevizi
Pudingli İrmik Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağ ilave edin. Soğumaya bırakın.
- Tatlı kaşığı ile küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
- Hindistan cevizine bulayın.
- Servis tabağına alın dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. (elinizi ıslatırsanız şekil vermeniz daha kolay olur)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder