Tahinli Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un
Tahinli kısmı için;
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
Tahinli Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine süt, yağı ekleyip tekrar çırpalım. Unu yavaş yavaş eleyerek ekleyip karıştıralım.
- En son vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip,keki pişireceğimiz tepsi veya borcama pişirme kağıdı serelim.
- Kek harcından bir çorba kasesi kadar ayırıp,diğerini tepsiye dökelim.
- Ayırdığınız kek harcının içine tahin ,süt ve kakaosunu ekleyip.
- Tepsideki kek harcının üzerine gezdirerek dökelim,kürdan yardımı ile şekiller verelim.
- 170 derecede önceden ısınmış fırında 35 dakika pişirelim.
- Kekimizi fırından aldıktan sonra,soğuyunca dilimleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder