Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

 

5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 1 çay bardağı fındık kırığı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta akı

    5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki 250 gr tereyağı, 1 tane yumurtanın sarısı ve 1 su bardağı pudra şekerini alarak spatula ile karıştırmaya başlayalım.
  • Tereyağı eriyip karışım krema kıvamına geldiğinde 3,5 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ilave ederek hamuru yoğuralım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek gerekiyor. Çok fazla un ilavesi yaparak hamuru sertleştirmeyelim.
  • Diğer taraftan üzeri için 1 çay bardağı fındık kırığı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştıralım.
  • Hamurdan parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım.
  • Kurabiyelerimizi önce yumurta akına daha sonra da şekerli fındığa bulayım.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine üzerini fındık kırığı ile kapladığımız kurabiyeleri aralıklı olacak şekilde yerleştirelim.
  • Kurabiyelerimizi önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 20 dakika süreyle pişmeye bırakalım.
  • Pişme süresi hazırladığınız kurabiyelerin büyüklüğüne veya fırına göre farklılık gösterebilir.
  • Altları pembeleşip üzerleri hafifçe kızarmaya başladığında kurabiyelerimiz pişmiş demektir.
  • Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra mutlaka oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
  • Daha sonra servis edelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?