5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 1 çay bardağı fındık kırığı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta akı
5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki 250 gr tereyağı, 1 tane yumurtanın sarısı ve 1 su bardağı pudra şekerini alarak spatula ile karıştırmaya başlayalım.
- Tereyağı eriyip karışım krema kıvamına geldiğinde 3,5 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ilave ederek hamuru yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek gerekiyor. Çok fazla un ilavesi yaparak hamuru sertleştirmeyelim.
- Diğer taraftan üzeri için 1 çay bardağı fındık kırığı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştıralım.
- Hamurdan parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım.
- Kurabiyelerimizi önce yumurta akına daha sonra da şekerli fındığa bulayım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine üzerini fındık kırığı ile kapladığımız kurabiyeleri aralıklı olacak şekilde yerleştirelim.
- Kurabiyelerimizi önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 20 dakika süreyle pişmeye bırakalım.
- Pişme süresi hazırladığınız kurabiyelerin büyüklüğüne veya fırına göre farklılık gösterebilir.
- Altları pembeleşip üzerleri hafifçe kızarmaya başladığında kurabiyelerimiz pişmiş demektir.
- Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra mutlaka oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
- Daha sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder