Revaniye Tatlısı Nasıl Yapılır?

 

Revaniye Tatlısı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı ya da margarin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su (300 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt

    Revaniye Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • 5 dakika kaynattığımız şerbete limon suyu ekleyerek 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına tereyağı, vanilin ve unu alarak elimizle yoğuralım.
  • Hamur kıvam aldıktan sonra toparlayalım ve hamurdan cevizden biraz küçük olacak şekilde parçalar kopartarak elimizde yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
  • Su şişesi kapağı ile hamurlarımıza şekil verelim ve hamurların orta kısmına serçe parmağımızla bastıralım.
  • Daha sonra 180°C fırında 20 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda fırından aldığımız revaniyelerin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Bu aşamada revaniyeleri piştikten sonra derin bir baka alırsanız daha rahat olacaktır.
  • Üzeri için soğuk süt ve krem şantiyi derin bir kaba alalım ve kıvam alana kadar çırpalım.
  • Şerbetini çeken revaniyelerin ortasındaki boşluğa krem şantiden sıkalım.
  • Toz antep fısıtğı ile süsledikten sonra revaniye servise hazır.

Yorumlar