Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için
- 4 adet orta boy patates
- 1 küçük boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tutam maydanoz
Hamuru için
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (Sarısını üzeri için ayırdım)
- 1 paket instant maya
- 5 su bardağı un kontrol ekleyelim
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Haşhaş
Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri haşlayıp kavuruyoruz.
- Sonra hamurumuzu yoğurup mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamuru bezeliyoruz.
- Bezeleri açıp iç harcından bir yemek kaşığı koyuyoruz.
- Hamurlarımızı rulo haline getiriyoruz.
- Sonra yarım saat tepsi mayası aldırıyoruz.
- Sonrasında poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırına pişmeye gönderiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder