Patatesli Poğaça Tarifi

 

Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz

Hamuru için

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (Sarısını üzeri için ayırdım)
  • 1 paket instant maya
  • 5 su bardağı un kontrol ekleyelim

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Haşhaş

    Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri haşlayıp kavuruyoruz.
  • Sonra hamurumuzu yoğurup mayalandırıyoruz.
  • Mayalanan hamuru bezeliyoruz.
  • Bezeleri açıp iç harcından bir yemek kaşığı koyuyoruz.
  • Hamurlarımızı rulo haline getiriyoruz.
  • Sonra yarım saat tepsi mayası aldırıyoruz.
  • Sonrasında poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırına pişmeye gönderiyoruz.

Yorumlar