Çift Hazneli Airfryer'da Kıymalı Sarıyer Böreği ve Cake Pops Tarifi

 

Çift Hazneli Airfryer'da Kıymalı Sarıyer Böreği ve Cake Pops Tarifi İçin Malzemeler

Börek İçin;

  • 10 adet baklavalık yufka

Börek Sosu İçin;

  • 50 g tereyağı
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Kıymalı Harç İçin;

  • 200 g kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet küçük soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü

Cake Pops İçin;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 100 ml krema

Üzeri İçin;

  • 80 g sütlü çikolata
  • 30 g beyaz çikolata

    Çift Hazneli Airfryer'da Kıymalı Sarıyer Böreği ve Cake Pops Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymalı Sarıyer böreğinin iç harcı için tavaya aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanları soteleyelim.
  • Soğanlar yeteri kadar sotelenip pembeleştiğinde üzerine kıymayı ekleyelim ve rengi dönene kadar kavuralım.
  • Son olarak tuz, baharatları ve kuş üzümünü ekleyip 1-2 dakika daha kavurarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Sosu için uygun bir karıştırma kabına eritilmiş tereyağı, sıvı yağ ve sütü ekleyerek karıştıralım.
  • Yufkamızdan bir tanesini tezgaha alalım. Fırça yardımı ile her yerine sostan sürelim.
  • Üzerine tekrar yufkadan alalım ve soslayalım. Toplamda 5 adet yufkayı aralarına sos sürerek üst üste yerleştirelim.
  • Son katın üzerine sostan sürmeden kenar kısmına kıymalı harç yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
  • Daha sonra “U” şeklini verelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp şekillendirdikten sonra airfryer’ın ana haznesine alalım. Üzerlerine kalan sostan sürelim.
  • Cake pops kek harcı için karıştırma kabında şeker ve yumurtayı çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Kuru malzemeleri de ekledikten sonra son kez çırpalım ve kek harcını pişirme kağıdı serdiğimiz airfryer’ın yan haznesine alalım.
  • Börekleri 180 °C’de 20 dakika, keki 160 °C’de 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen böreği dilimleyerek sıcak sıcak servis edelim.
  • Soğuyan keki ise elimizle parçalayıp geniş bir kâseye alalım.
  • Üzerine kremayı ekleyip karıştırarak toplar yapalım. 10 dakika kadar dolapta dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen kek toplarını benmari usulü eritilmiş çikolataya batıralım ve çikolatanın donması için dinlendirelim.
  • Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile üzerini süsleyelim ve servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...