Fıstıklı Şölen Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram sade petibör bisküvi
- 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri (dolu dolu)
- 4 yemek kaşığı kakao (dolu dolu)
- Yarım su bardağı kabuğu soyulmuş tuzsuz yer fıstığı
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı süt
Üzeri için;
- 80 gram eritilmiş çikolata
- Çekilmiş fıstık
Fıstıklı Şölen Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri ve tuzsuz yer fıstığını bir mutfak robotunda iyice çekin, incecik bir kıvam elde edin.
- Çektiğiniz bisküvi ve fıstık karışımına kakao ve pudra şekerini ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.
- Karışıma eritilmiş tereyağını ve sütü ekleyin. Yoğurmak için ellerinizi kullanabilirsiniz. Eğer kıvamı dağılacak gibi olursa, azar azar eritilmiş tereyağı ekleyerek kıvamı dengeleyin.
- Hamur kıvamına gelince, karışımı yağlı kağıda sarın. Buzlukta 1 ila 1. 5 saat kadar dinlendirin.
- Buzluktan çıkan karışımdan dilediğiniz şekilde parçalar kesin. Ardından bu parçaları eritilmiş çikolataya batırın.
- Çikolatanın üzerine, çekilmiş fıstık serpin. Çikolata donana kadar bekleyin.
- Fıstıklı şöleniniz hazır! Soğuk servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder