Fıstıklı Şölen Tarifi

 

Fıstıklı Şölen Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram sade petibör bisküvi
  • 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri (dolu dolu)
  • 4 yemek kaşığı kakao (dolu dolu)
  • Yarım su bardağı kabuğu soyulmuş tuzsuz yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı süt

Üzeri için;

  • 80 gram eritilmiş çikolata
  • Çekilmiş fıstık

    Fıstıklı Şölen Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri ve tuzsuz yer fıstığını bir mutfak robotunda iyice çekin, incecik bir kıvam elde edin.
  • Çektiğiniz bisküvi ve fıstık karışımına kakao ve pudra şekerini ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.
  • Karışıma eritilmiş tereyağını ve sütü ekleyin. Yoğurmak için ellerinizi kullanabilirsiniz. Eğer kıvamı dağılacak gibi olursa, azar azar eritilmiş tereyağı ekleyerek kıvamı dengeleyin.
  • Hamur kıvamına gelince, karışımı yağlı kağıda sarın. Buzlukta 1 ila 1. 5 saat kadar dinlendirin.
  • Buzluktan çıkan karışımdan dilediğiniz şekilde parçalar kesin. Ardından bu parçaları eritilmiş çikolataya batırın.
  • Çikolatanın üzerine, çekilmiş fıstık serpin. Çikolata donana kadar bekleyin.
  • Fıstıklı şöleniniz hazır! Soğuk servis yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...