Kıyır Kıyır Orijinal Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
İçi için;
- 1 küçük kase ceviz
Kıyır Kıyır Orijinal Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetimizi yapalım soğumaya bırakalım.
- Süt, zeytinyağı, un, kabartma tozunu kabımıza alıp yoğuralım.
- Kalbur kalıbınız varsa daha iyi olur ama yoksa da silikon nihaleyle de oluyor resimlerde ekledim.
- 12 eşit parçaya bölelim.
- Ortasını silikon kalıpta açıp cevizle doldurup kapatalım.
- 180 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim 1-2 saat dinlenmeye bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder