Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yaş kadayıf
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz

Şerbeti için;

  • 4,5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su

Üzeri için ;

  • Dondurma
  • Fındık fıstık

Bardak ölçüsü 200 ml.

Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yağı tavada eriterek soğumaya bırakalım.
  2. Kadayıfı geniş bir tepsinin içerisinde açarak havalandıralım soğuyan yağımızı kadayıfın üzerine boşaltıp her yerine yağın ulaşmasını harmanlayarak sağlayalım.
  3. Tepsiyi yağlamaya gerek yok kadayıfı ikiye bölelim.
  4. Kadayıfın yarısını tepsinin altına eşit bir şekilde yayalım ,bir ağırlık ile üzerine bastıralım .
  5. Üzerine iri kıyım cevizi boşaltalım ,fındık da kullanabiliriz .
  6. Geri kalan yarım kadayıf da üzerine eşit şekilde yerleştirelim.
  7. Tepsi veya bir ağırlık ile üzerine kadayıfın dağılmaması için bastıralım bu şekilde hazırlayalım.
  8. Fırınımızı 180° altüst ayar fırın önceden ısıtalım.
  9. Tepsiyi fırına koyalım nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim bu arada şerbetimizi de hazırlayalım koyu kıvamlı bir şerbet hazırlayacağız şöyle üzeri iri iri kabarcık olduğunda ocaktan indirelim.
  10. Videoda gösterdim arkadaşlar rahatlıkla oradan her şeyi detaylı bir şekilde görebilirsiniz.
  11. Kadayıfın üzerine soğuyan şerbeti dökelim 2 saat içini çektikten sonra dilimlere ayırarak üstünü süsleyerek sunumu hazır 

Yorumlar