- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yaş kadayıf
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı iri kıyım ceviz
Şerbeti için;
- 4,5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Üzeri için ;
- Dondurma
- Fındık fıstık
Bardak ölçüsü 200 ml.
Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağı tavada eriterek soğumaya bırakalım.
- Kadayıfı geniş bir tepsinin içerisinde açarak havalandıralım soğuyan yağımızı kadayıfın üzerine boşaltıp her yerine yağın ulaşmasını harmanlayarak sağlayalım.
- Tepsiyi yağlamaya gerek yok kadayıfı ikiye bölelim.
- Kadayıfın yarısını tepsinin altına eşit bir şekilde yayalım ,bir ağırlık ile üzerine bastıralım .
- Üzerine iri kıyım cevizi boşaltalım ,fındık da kullanabiliriz .
- Geri kalan yarım kadayıf da üzerine eşit şekilde yerleştirelim.
- Tepsi veya bir ağırlık ile üzerine kadayıfın dağılmaması için bastıralım bu şekilde hazırlayalım.
- Fırınımızı 180° altüst ayar fırın önceden ısıtalım.
- Tepsiyi fırına koyalım nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim bu arada şerbetimizi de hazırlayalım koyu kıvamlı bir şerbet hazırlayacağız şöyle üzeri iri iri kabarcık olduğunda ocaktan indirelim.
- Videoda gösterdim arkadaşlar rahatlıkla oradan her şeyi detaylı bir şekilde görebilirsiniz.
- Kadayıfın üzerine soğuyan şerbeti dökelim 2 saat içini çektikten sonra dilimlere ayırarak üstünü süsleyerek sunumu hazır
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder