- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Tavuklu Soğanlı Mayalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 paket tavuk göğsü
- 5 tane büyük kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize göre ekleyin)
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon ( baharatlar göz kararı)
Hamur için;
- 6 su bardağ un
- 3 su bardağı su
- Yarım paket instant kuru maya
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Yumurtanın sarısını ve biraz sıvı yağ
Tavuklu Soğanlı Mayalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları ve tavukları küp küp doğrayalım. Göz miktarıyla yağ döküp barahatlar ve iç harç malzemelerini tencereye ekleyelim.
- Tavuk ve soğanlar suyunu çekip, soğanlarında rengi dönene kadar arasıra karıştırarak pişirelim.
- Hamurumuzu mayalandıralım, mayası gelen hamurumuz için ufak ufak yumaklar alalım. Yaklaşık 20 tane pide çıktı.
- Elimizle kahve tabağı büyüklüğünde açalım içine bir yemek kaşığı iç harçtan ekleyip kenarlardan tutup birleştirip kapatalım.
- Üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında orta rafında 25 dk pişirelim.
- Her fırın ayarı farklı oluyor gözetim altında pişirin. Piştikten sonra üzerini kapatmayın açıkta ilk sıcağı çıkanca yumuşacık oluyor.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder