Tavuklu Soğanlı Mayalı Pide Tarifi

 

Tavuklu Soğanlı Mayalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 5 tane büyük kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize göre ekleyin)
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon ( baharatlar göz kararı)

Hamur için;

  • 6 su bardağ un
  • 3 su bardağı su
  • Yarım paket instant kuru maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yumurtanın sarısını ve biraz sıvı yağ

    Tavuklu Soğanlı Mayalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ve tavukları küp küp doğrayalım. Göz miktarıyla yağ döküp barahatlar ve iç harç malzemelerini tencereye ekleyelim.
  • Tavuk ve soğanlar suyunu çekip, soğanlarında rengi dönene kadar arasıra karıştırarak pişirelim.
  • Hamurumuzu mayalandıralım, mayası gelen hamurumuz için ufak ufak yumaklar alalım. Yaklaşık 20 tane pide çıktı.
  • Elimizle kahve tabağı büyüklüğünde açalım içine bir yemek kaşığı iç harçtan ekleyip kenarlardan tutup birleştirip kapatalım.
  • Üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında orta rafında 25 dk pişirelim.
  • Her fırın ayarı farklı oluyor gözetim altında pişirin. Piştikten sonra üzerini kapatmayın açıkta ilk sıcağı çıkanca yumuşacık oluyor.

Yorumlar