Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tereyağlı Erişte Nasıl Yapılır?

 

Tereyağlı Erişte Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • Lor peyniri
  • Tereyağlı erişte makarna için öncelikle tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım.
  • Yağ hafif cızırdamaya başladığında içerisine erişteyi ilave edelim ve rengi dönünceye kadar erişteleri kısık ateşte kavuralım.
  • Sıcak suyu eriştelerin üzerine ilave edelim. Tuzu da ekledikten sonra karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp erişteler suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda şöyle hafifçe suyunu çekip çekmediğini kontrol edelim. Eğer hâlâ biraz sulu duruyorsa birkaç dakika daha kontrol ederek pişirmeye devam edelim.
  • Daha sonra ocağı kapatıp üzerini bir kağıt havluyla örtelim. 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Üzeri için küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritelim. Dilerseniz üzerine ceviz yapmadan sade olarak da tüketebilirsiniz ancak cevizli de güzel oluyor.
  • 1 çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ilave ederek birlikte kavuralım.
  • Tereyağlı erişteyi servis etmeden önce üzerine hazırladığımız cevizli sostan yerleştirip isteğe bağlı lor peyniri serperek servis edebilirsiniz.
  • Maydanoz

    Tereyağlı Erişte Nasıl Yapılır?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?