- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Tereyağlı Erişte Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 3 su bardağı erişte
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- Lor peyniri
- Tereyağlı erişte makarna için öncelikle tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım.
- Yağ hafif cızırdamaya başladığında içerisine erişteyi ilave edelim ve rengi dönünceye kadar erişteleri kısık ateşte kavuralım.
- Sıcak suyu eriştelerin üzerine ilave edelim. Tuzu da ekledikten sonra karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatıp erişteler suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda şöyle hafifçe suyunu çekip çekmediğini kontrol edelim. Eğer hâlâ biraz sulu duruyorsa birkaç dakika daha kontrol ederek pişirmeye devam edelim.
- Daha sonra ocağı kapatıp üzerini bir kağıt havluyla örtelim. 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Üzeri için küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritelim. Dilerseniz üzerine ceviz yapmadan sade olarak da tüketebilirsiniz ancak cevizli de güzel oluyor.
- 1 çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ilave ederek birlikte kavuralım.
- Tereyağlı erişteyi servis etmeden önce üzerine hazırladığımız cevizli sostan yerleştirip isteğe bağlı lor peyniri serperek servis edebilirsiniz.
- Maydanoz
Tereyağlı Erişte Nasıl Yapılır?
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder