Kışlık Köz Biber Tarifi

 

Kışlık Köz Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg kırmızı kapya biber

    Kışlık Köz Biber Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı biberler bol suda yıkanır.
  • Suyu kuruduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • 180 derece fırında arada kontrol edilerek yumuşayıncaya kadar fırının durumuna göre yaklaşık 1 saat közlenir.
  • Fırından çıkan biberler poşete koyularak poşetin ağzı bağlanarak 1 saat beklenir.
  • Biberlerin kabuğu soyulur iç tohumları temizlenir.
  • İstenilen ebatta doğranır ve süzgece koyularak 1 saat suyunun süzülmesi beklenir.
  • Poşetlere porsiyonluk paylaştırılır ve dondurucuya kaldırılır. Kahvaltıda ve salatalarda kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder