Kışlık Köz Biber Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kg kırmızı kapya biber
Kışlık Köz Biber Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kırmızı biberler bol suda yıkanır.
- Suyu kuruduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- 180 derece fırında arada kontrol edilerek yumuşayıncaya kadar fırının durumuna göre yaklaşık 1 saat közlenir.
- Fırından çıkan biberler poşete koyularak poşetin ağzı bağlanarak 1 saat beklenir.
- Biberlerin kabuğu soyulur iç tohumları temizlenir.
- İstenilen ebatta doğranır ve süzgece koyularak 1 saat suyunun süzülmesi beklenir.
- Poşetlere porsiyonluk paylaştırılır ve dondurucuya kaldırılır. Kahvaltıda ve salatalarda kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder